Thursday, February 26, 2009

Kisah 'Cimok' yg manje

nilah si cimok.. dier ni manje sikit ngan mak dier.. cimok anak sulung dr 4 org adik beradik.. tu gambar dier tgh merayap2 kat dapur...

adik beradik cimok.. pas main2... loncat sane sini.. terbang sane sini..  mule lah carik port nak tido... diorg carik port best2 pastu panggil adik beradik len tido same2..hehe.. yg tgh pandang kamera tu 'citam' dier mmg suke pandang kamere kalo ade org nak maik gambar dier.. heheh...

ok.. nak tido dah... dah .. =)

video
video 'cimok' tgh panjat langsir dapur...

Wednesday, February 25, 2009

My Cat and Kitten

Inilah ahli keluarge aku yg baru.. 'ceput' baru lahirkan 4 ekor anak kucing.. name dak2 ni 'Rynn','Citi','Mok' dan 'Itam'... dlm mangkuk ni ade 3 ekor kucing.. yg tak tido lagi tu Rynn, sebelah kiri 'rynn' name dier 'citi' dan sebelah kanan 'rynn' lak name dier 'mok'

itam dah stat ronda2 carik port nak tido..

huhu.. akhirnyer dier nak jugak menyempit dlm mangkuk tanah tu utk tido same2 ngan adik beradik dier hehehe..


ok.. time to sleep... gud nite sume... ehehehe kelakar lak tgk dlm mangkuk tu ade 4 ekor anak kucing tgh tido.. hehe..





video

'Gio'- Ugly Betty


Ugly Betty- baru2 ni officemate aku bg aku citer Ugly Betty.. Aku takdelah obses sgt ngan citer Betty tu.. tapi leh lah tgk utk isi mase lapang... oficemate aku bg citer tu dah lame.. tapi disebabkan aku ni seorg yg busy jer memanjang.... so aku dah simpan 3 season citer tu hampir 1bulan lebih.. baru2 ni aku startlah tgk citer tu 1 season for 2 days, aku maraton habis-habisan...hehehehe.. tibe-tibe dlm citer betty season 2 ni aku dah jatuh cinta kat "GIO" heehhehehe... Gio.. u are so cute.... hehehe.. obses lak aku ni.. tapi serius aku suke sgt tgk "Gio" dier sgt comel dan gentleman dlm citer Ugly Betty.. hmm.. maksudnyer.. aku dah jatuh cinta ngan watak Gio tulah...

Monday, February 23, 2009

Accident.....


Pada hari jumaat lepas, aku ade appointment dg DR. Widya (Dr. Gigi aku...) pd pukul 8 malam.. after balik dr klinik gigi, aku drive kereta slow2 bile dah masuk simpang umah aku. Dari jauh aku ternampak 'met' (kucing aku yg berwarne oren) tgh bergaduh berguling2 dgn seekor kucing tompok hitam putih gaduh betui2 depan pintu pagar umah aku. aku pon bawak lah slow2 bile nak sampai umah, aku panggil lah 'met'... "met..met.. masuklah.. asik gaduh jer ko ni.." 'met' dgr aku panggil dier.. tapi dier tgh syok gaduhkan... dier wat do no jerlah.. aku pon parking kete.. kat depan umah.. after parking aku.. p kat pagar panggil met lagik.. tapi seperti bese.. dier tgh sibuk berlawan sape lebih hebat dgn kucing hitam putih tu... dier wat dono jer aku panggil.. "ko ni met.. suke sgt carik gaduh ngan kucing tu.. dier bukan kaco ko pon.. ish..ish..". aku pon masuk lah dalam umah.. kat dlm umah aku ckp dgn nurul.. "nurul met ngah gaduh guling2 kat depan umah" nurul pon ckp "alah.. dier mmg macam tu.. saje nak tunjuk hebatlah tu..." tak sampai baper minit dlm umah aku ajak adik aku idir kuar p amik ilyas kat klang.. aku pon keluar kereta dulu.. adik aku masih kat dlm.. mase dlm kete aku terus undur kereta ke belakang.. bile dah lepas pintu pagar aku bawak slow2 sebab tau td 'met' tgh gaduh dgn kucing hitam putih tu.. bile tgk kat side mirror tak nampak 'met' pon.. "hmm dah abis gaduh lah tu... " aku pon parking kereta kat tepi sementara tunggu adik aku lagik sorang tu kuar.. tibe2 adik aku pegi kat aku dan ckp.. "akak dah langgar 'met'..." huh..!! biar benar.. aku tak rase pepepon.... aku pon kuar kete tgk 'met'.. mulut met dah kuar darah... huhuhuuhu... aku langgar met huhuhuhu adik aku panggil2 name met.. tapi tiada ape2 respon... adik aku usap2 badan 'met'.. 'met' dah mati...."wah.... aku rase sgt bersalah.. kerane terlangar met tanpe disedari.. aku lah org terakhir yg nampak met..." kami telah kebumi kan 'met' di tepi padang depan surau... tamat sudah riwat met... huhuhuhu... met telah hidup bersame keluarge aku selame 3 tahun dan akhirnyer dier pergi jua...

Saturday, February 14, 2009

Tips Kesihatan : Ulam Tidak Memudaratkan jika dimakan setiap hari


PEGAGA
Centella asiatica
kaya dgn vitamin A & C serta zat besi.
sering dijadikan sayur rasmi utk wanita berpantang.
bantu meningkatkan selera makan, meredakan masalah penghadaman seperti buasir, menyejukkan badan, mempercepatkan proses penyembuhan luka dan melancarkan aliran darah, terutaman bagi wanita yang ada masalah haid serta keputihan.





Birthday..


My sister birthday 12 febuary 1984... happy birthday to her.. hope you will always happy...

All My Love Now and Forever

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers