Tuesday, October 28, 2014

Cuti-cuti malaysia - Terengganu

Ok.. sambung pasai jalan2 terengganu.. hari khamis kami sampai check in hotel pastu siap2 kami terus keluar carik makan... di sebabkan dah malam.. n budak pon dah mintak nak nasik..nak nasik.. kami pon cariklah restauran dekat2 untuk makan.. tak ingat nama restauran tapi dekat jalan lapangan terbang KT seperti dalam gambar..





2 org budak yang lapar..

Kesimpulan makan kat sini, saye bg 3 bintang. harga boleh tahan mahal. huhuhu... not recommended lagi sedap makan kat klang hehehhe.. 

Keesokkan harinye kami jalan2 di pasar payang n bukit puteri.. 





pinjam gambar org lain. =)

p pasar payang best leh cuci mata n shooping2 sutera batik.. tapi saye tak shooping pon.. tak sempat nak shooping sebab baru jalan sikit budak dah tido... kami cuci2 mate jelah.. ok abis sudah citer pasar payang. 

mcm saye citer dari entry sebelum ini HERE, tujuan utama p terengganu sebab nak meminang. hehhee so bg sikit gambar hantaran untuk meminang my future adik ipar. 

theme purple pink cantikkan.. dah mcm hantaran kawen. =).

Lepas majlis bertunang rombongan cik kiah pon p lah jalan2 ganu.. beli buah tangan n ape2 yg wajib beli di ganu.. hehehhe..  sebab esok dah nak balik KL.

kami pulak jalan2 di pantai batu buruk mule2 nak pekene air buah gelas besar.. tapi ramai bebenor org.. kami jalan2 tepi laut jelah.. main celop2 kaki kat air laut.. tgk org main layang2, naik kuda,. hehehehe.. meh bg gamba sikit





lepas puas jalan2 perot pon dah lapar.. budak2 pon dah ckp "lapalah nak nasik" kami pon p lah makan kat restauran tepi laut.. tgh2 makan tulah tibe lalu pulak kereta kuda cinderella. lip lap lip lap dengan lampu2.. hehehe cantikk.. budak2 apelagik mejeritlah orse..orse.. (horse). kami budget mesti mahai nak naik kereta cinderella ni. 

Lepas makan kami lalu tmpt kereta2 kuda ni park.. saje2 lah tnye bape harga kalo nak naik kereta kuda.. sekali.. murah daaa... budak2 rm3 seorg, org dewasa rm5. ape lagik. jgn lepaskan peluang utk jadi cinderella.. kikikik.. dah puas jalan2 kami pon pulang ke hotel.. =)















Monday, October 27, 2014

Cuti-cuti malaysia - TH HOTEL Terengganu

Assalamualaikum, harini nak citer pasai jalan2 terengganu.. last week 23-26 oktober 2014, rombongan cik kiah dari klang p terengganu.. nak p meminang bakal adik ipar. (biras)  alang2 dah p terengganu kami pon cuti2 malaysia.. lame tak jalan2.. so nilah peluang yang ade utk holiday sambil abiskan cuti yang ade.. kekekeke..

kami bertolak hari khamis.. pukul 10.30 pagi - sampai pukul 8.30malam. hahahah lame kan.. mane tak lame.. kejap2 berhenti.. opis hubby call urgent pasai keje kat opis.. lepas tu berhenti makan, tukar pampers, solat n lain2.

kami check in di Hotel Tabung Haji Terengganu.. hotel baru setahun bukak.. oklah cantikk... harga untuk Superior with breakfast RM149 untuk 1 malam. (beli kat agoda), meh kite kasi gambar TH hotel sikit.
 







Kite org pilih TH hotel sebab ada kolam renang, n my imans mmg suke sgt mandi kolam. Kalo nampak kat tv atau gambar2 kolam kat majalah.. mesti ajak berenang.. so TH Hotel menjadi pilihan kami. hehehehe.. (promote2).


Monday, October 20, 2014

Apa khabar?

Assalamualaikum dan salam 1 malaysia. Fuhh.. lame bebenor tak memblogkan diri.. mesti ramai yang ternanti2 kepulanganku.. cewahh.. perasan ade followers.. kih..kih..kih..

sebelum saya merepek bukan2.. meh kasi update sikit pasai my life skrang ni.. alhamdulillah.. sekrang my imans dah 2 tahun.. beso dah kan.. seperti dalam gambar...




Alhamdulillah check up di hospital pon dah habis. kenapa check up? boleh bace di SINI. Sekarang yang kene selalu check up di hospital ialah mak diorg ni. hehehe.. Kalo masih ingat atau ada bace entry sebelum ni.. saya ada PCOS dan masih ada hingga sekarang. My period masih gelong2.. kadang2 4 bulan atau 6 bulan barulah period..itu pon kene ambil ubat baru peiod.

PCOS boleh pregnant?  InsyaAllah boleh.. ape yang penting berusaha + bersedekah + solat dhuha + berdoa byk2.. insyaAllah salah satu usaha dan doa kite akan di terima Allah.. yang penting jgn give up k n be positive. Tambah anak??  of course lah nak tambah.. tapi masih belum ada rezeki.. tgh berusaha lagi..  kene sambung treatment balik dengan Gyne. Kalo nak tau ape treatment saye buat sebelum ini utk pregnat boleh baca di sini PCOS Treatment.

Kerja? yes saye dah kerja balik... selepas setahun berhenti kerja jage my prem babies.. Alhamdulillah dpt rezeki kerja berdekatan dengan rumah.. =) Thank you Allah..    

Oklah sampai sini sahaja nak update.. nnti saye coret lagi kalo rajin.. kih..kih..kih.. =).






Friday, August 22, 2014

Emak..

Salam, hari ni nak cerita tentang my emak. Sebenarnya terdengar lagu westlife 'You Raise Me Up'. Tiba-tiba dalam kepala terpikir mak dan terus rase sebak n tak leh tahan air mate lagi..

Emak... if u are here today... i will hug u tight and never let you go but.. u at somewhere else place. the better place.. Allah love u much more.

Emak.. walupun kite hanya bersama selama 11 tahun (saya darjah 5). Kasih sayang mak tiada tandingan.. dengan kasih sayang mak dan doa mak selama mak masih hidup yang buat akak dapat meneruskan hidup walaupun tanpa mak di sisi.

Hidup kami adik beradik agak mencabar selepas mak tiada, Namun semua itu sudah suratan takdir.. kami sentiasa redha.. dan sentiasa ingat setiap perbuatan yang baik akan di balas dengan baik.. dan semua yang berlaku ade hikmah.. akak sentiasa percaya pada ALLAH that the dark will go away soon and the bright will come if we keep standing, believing and SABAR. Allah know the best.

Me.. always pegang ur word mak..  and i still remember ur word to me until now.. 'Jaga adik-adik kalo mak dah tiada'.

i always believe your doa make us a better person and good. Alhamdulillah mak.. we are still together until now. we' re close mak. i believe it because of ur doa mak.. yes ur doa mak.. even u are not here today with us.. i believe u are in a better place now (syurga) and always doa for us.. i believe it!!!

Oh Allah, thank you Allah for give us a better life now.



Wednesday, June 4, 2014

Get It Right

video



                                                       "Get It Right"

What have I done?
I wish I could run,
Away from this ship going under
Just trying to help
Hurt everyone else
Now I feel the weight of the world is on my shoulders

What can you do when your good isn’t good enough
And all that you touch tumbles down?
Cause my best intentions
Keep making a mess of things,
I just wanna fix it somehow
But how many times will it take?
Oh, how many times will it take for me to get it right, to get it right?

Can I start again, with my faith shaken?
Cause I can’t go back and undo this
I just have to stay and face my mistakes,
But if I get stronger and wiser, I’ll get through this

What can you do when your good isn’t good enough?
And all that you touch tumbles down?
Cause my best intentions keep making a mess of things,
I just wanna fix it somehow
But how many times will it take?
Oh, how many times will it take for me to get it right?

So I throw up my fist, throw a punch in the air,
And accept the truth that sometimes life isn’t fair!
Yeah, I’ll send out a wish, yeah, I’ll send up a prayer
And finally someone will see how much I care

What can you do when your good isn’t good enough?
And all that you touch tumbles down?
Cause my best intentions keep making a mess of things,
I just wanna fix it somehow
But how many times will it take?
Oh, how many times will it take, to get it right?
To get it right?

All My Love Now and Forever

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers